Mijn Verhaal

Een kort overzicht over mijn levensloop.

Mijn naam is Serge Couillier en ben geboren te Turnhout op 25 december 1966.

Ik ben het resultaat van een liefde volle relatie tussen Paul Couillier en Jeaninne Feyen.

Mijn eerste levensjaren heb ik in Turnhout verbleven, dit tot mijn vader nieuw werk had bij het ondertussen teloor gegane SABENA.

Dit had tot gevolg dat we zijn verhuist naar het verre Evere. Dit was wel een schok want daar praten veel mensen een andere taal met name het Frans.

Waw, wat een aanpassing voor een Kempenaar. Gelukkig voor mij waren er wel Nederlandstalige scholen, maar aangezien mijn moeder ook werk had ter plaatsen stelde er zich een ander probleem.

Gezien de werktijden van de ouders en geen familie in de buurt, hoe krijgen we dat geregeld om die kleine van de school te gaan halen!

Ondertussen hadden de ouders al kennis gemaakt met de buren en daar was een ouder koppel dat dit graag op zich nam.

Weer een probleem voor mij, het waren echte ardenais dus, willes of niet kreeg ik een taaldouche Frans, hier heb ik echter geen spijt van daar draag ik nu de vruchten nog van.

De jaren gaan voorbij en bij de ouders is de baksteen in de maag ondertussen zwaar gaan doorwegen we wonen ondertussen al in Zaventem en daar krijgen ze de mogelijkheid om een eigen huis te bouwen en alzo geschiede.

De jaren gaan rustig voorbij, maar bij mijn vader was ondertussen de microbe van de ex-kolonie CONGO ( toen Zaïre) weer wakker geworden, aangezien hij een groot deel van zijn jeugd in Afrika had doorgebracht.

Toen hij de mogelijkheid kreeg van zijn werkgever om daar een tijdelijke vervanging te gaan doen heeft hij geen moment getwijfeld. De tijdelijke vervanging is echter uitgelopen tot vele jaren.

Dit heeft geresulteerd dat ik na mijn studie ook naar daar ben verhuisd en daar bijna 4 jaar ben blijven hangen, toen ik geen uitstel van legerdienst meer kreeg ben ik terug naar België gekomen.

Na mijn 12 maanden legerdienst (die ik trouwens in Turnhout heb doorgebracht) was de toestand in Zaïre zo slecht (burgeroorlog) dat het niet opportuun was om terug te keren. Dus was de beslissing snel genomen ik ga me terug in Turnhout vestigen, terug naar mijn roots bij familie en vrienden.